mersenneforum.org  

Go Back   mersenneforum.org > Great Internet Mersenne Prime Search > Software

Reply
 
Thread Tools
Old 2020-09-07, 23:27   #232
storm5510
Random Account
 
storm5510's Avatar
 
Aug 2009
U.S.A.

2×811 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by James Heinrich View Post
Mihai Preda, developer of gpuowl. Forum username preda.
Thank you!
storm5510 is offline   Reply With Quote
Old 2020-09-08, 00:12   #233
Prime95
P90 years forever!
 
Prime95's Avatar
 
Aug 2002
Yeehaw, FL

112×59 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by storm5510 View Post
As of late, I went back to using Prime95 30.3 B4 for this work type. I have had a few miscellaneous problems with gpuOwl. Those were with P-1 tests. I keep all my results, so I have the line from this test. I will pass this on.
They (the small expos you tested) were PRP tests with a proof uploaded.

Bad proofs was for 10496897.

Last fiddled with by Prime95 on 2020-09-08 at 00:15
Prime95 is offline   Reply With Quote
Old 2020-09-08, 00:57   #234
storm5510
Random Account
 
storm5510's Avatar
 
Aug 2009
U.S.A.

2×811 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Prime95 View Post
They (the small expos you tested) were PRP tests with a proof uploaded.

Bad proofs was for 10496897.
preda asked if I still had the proof file. I do. I have placed it where he can download it.
storm5510 is offline   Reply With Quote
Old 2020-09-08, 14:57   #235
P-A
 
P-A's Avatar
 
Aug 2005
Copenhagen, DK

3×5 Posts
Default

I have upgraded to build 4 just after release. I am doing PRP first time. Since upgrading fro build 3 I have not received any CERT work even though I have set it to 90%, download limit 5000MB/ day and bandwidth 500Mbps. Before used to get CERT work. I have not tried do any modification, just wanted to see how it worked without advanced workarounds. Is this expected?
P-A is online now   Reply With Quote
Old 2020-09-08, 15:34   #236
drew
 
drew's Avatar
 
Jun 2005

17E16 Posts
Default

Hi, I just wanted to let you know that I downloaded this latest version (30.3 build 4), and now when I run the .exe I get the attached dialog (not sure if the attachment will show up in this post, so I'll included text here:

"Search for app in the Store?

You need to install an app for this task.
Would you like to search for one in the store?"

If I hit Yes or No nothing happens, but the program seems to work ok regardless.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Prime95_error.png
Views:	54
Size:	8.0 KB
ID:	23287  

Last fiddled with by drew on 2020-09-08 at 15:34
drew is offline   Reply With Quote
Old 2020-09-08, 20:11   #237
Prime95
P90 years forever!
 
Prime95's Avatar
 
Aug 2002
Yeehaw, FL

11011111000112 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by P-A View Post
Since upgrading fro build 3 I have not received any CERT work even though I have set it to 90%, download limit 5000MB/ day and bandwidth 500Mbps. Before used to get CERT work. I have not tried do any modification, just wanted to see how it worked without advanced workarounds. Is this expected?
Not too surprising. Build 4 requests CERT work less often. You can turn on "Debug=1" in the [PrimeNet] section of prime,txt to see every time Prime95 requests CERT work.


Quote:
Originally Posted by drew View Post
Hi, I just wanted to let you know that I downloaded this latest version (30.3 build 4), and now when I run the .exe I get the attached dialog (not sure if the attachment will show up in this post, so I'll included text here:

"Search for app in the Store?

You need to install an app for this task.
Would you like to search for one in the store?"

If I hit Yes or No nothing happens, but the program seems to work ok regardless.
How weird. Some Windows malfunction -- anyone else see this?

Last fiddled with by Prime95 on 2020-09-08 at 20:11
Prime95 is offline   Reply With Quote
Old 2020-09-08, 20:24   #238
pinhodecarlos
 
pinhodecarlos's Avatar
 
"Carlos Pinho"
Oct 2011
Milton Keynes, UK

27·37 Posts
Default

Fine under Windows 7, isn’t that Windows 10?
pinhodecarlos is online now   Reply With Quote
Old 2020-09-08, 20:33   #239
DrobinsonPE
 
Aug 2020

3·19 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Prime95 View Post
How weird. Some Windows malfunction -- anyone else see this?
I have two Windows 10 computers running 30.3 build 4 and have not seen that screen.
DrobinsonPE is offline   Reply With Quote
Old 2020-09-08, 21:05   #240
PhilF
 
PhilF's Avatar
 
Feb 2005
Colorado

2·263 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by drew View Post
Hi, I just wanted to let you know that I downloaded this latest version (30.3 build 4), and now when I run the .exe I get the attached dialog (not sure if the attachment will show up in this post, so I'll included text here:

"Search for app in the Store?

You need to install an app for this task.
Would you like to search for one in the store?"

If I hit Yes or No nothing happens, but the program seems to work ok regardless.
Could it be malware or a virus?
PhilF is offline   Reply With Quote
Old 2020-09-08, 21:28   #241
James Heinrich
 
James Heinrich's Avatar
 
"James Heinrich"
May 2004
ex-Northern Ontario

312610 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by drew View Post
"Search for app in the Store?
You need to install an app for this task.
Would you like to search for one in the store?"
It seems to be a rare, but not-unknown, problem that affects a small number of Windows 10 installations. This guy for example reports (from 2019) pretty much the exact same problem (launch program, get Yes/No dialog that seems to do nothing except go away whether you click yes or no). One possible thing to look at would be to make sure that Start > Settings > Apps > Allow apps from the Store only is not set.
James Heinrich is offline   Reply With Quote
Old 2020-09-08, 21:42   #242
Mark Rose
 
Mark Rose's Avatar
 
"/X\(‘-‘)/X\"
Jan 2013

22·719 Posts
Default

So I got some literally free AWS hardware and over the past week I've been running mprime v30b3 on an m5.12xlarge. The 8 GB disk I gave it filled up at some point during the past week with .residues files. Would it be possible to have mprime/Prime95 configure itself appropriately based on the available disk space at the time a PRP test is started? It would have been fine with a Proof Power of 7 for the two 110M exponents it's working on.

After increasing the disk size to 50 GB, mprime wrote out a 3.3 GB and a 14 GB file. It should have never thought it would be possible to write out a 14 GB file in the first place.

Seems processing was completely stuck for 5 or 6 days. The system has 186 GB of memory free, so it could have kept processing...

Just bugs...
Mark Rose is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools


All times are UTC. The time now is 07:20.

Thu Oct 29 07:20:01 UTC 2020 up 49 days, 4:30, 1 user, load averages: 1.73, 1.60, 1.67

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

This forum has received and complied with 0 (zero) government requests for information.

Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.
A copy of the license is included in the FAQ.