mersenneforum.org  

Go Back   mersenneforum.org > Great Internet Mersenne Prime Search > PrimeNet

Reply
 
Thread Tools
Old 2013-06-21, 17:21   #1
lfm
 
lfm's Avatar
 
Jul 2006
Calgary

52·17 Posts
Default problem reading factoring results.txt

The manual upload results from my mfacto system says there is zero results in the file. It was working a couple days ago.
lfm is offline   Reply With Quote
Old 2013-06-21, 18:54   #2
lycorn
 
lycorn's Avatar
 
Sep 2002
Oeiras, Portugal

23·52·7 Posts
Default

It´s probably a server issue. It´s been kind of funny today.
lycorn is offline   Reply With Quote
Old 2013-06-21, 23:59   #3
Chuck
 
Chuck's Avatar
 
May 2011
Orange Park, FL

5×173 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lfm View Post
The manual upload results from my mfacto system says there is zero results in the file. It was working a couple days ago.
Same thing happened to me early this morning with two MISFIT uploads, but it has since started to work normally again.
Chuck is offline   Reply With Quote
Old 2013-06-22, 13:28   #4
kladner
 
kladner's Avatar
 
"Kieren"
Jul 2011
In My Own Galaxy!

23·32·139 Posts
Default

Worked fine for me at 13:25 UTC.
kladner is offline   Reply With Quote
Old 2014-01-31, 09:12   #5
lycorn
 
lycorn's Avatar
 
Sep 2002
Oeiras, Portugal

23·52·7 Posts
Default

Happened again this morning.
No factor lines are correctly read, but the factor lines are not detected.
lycorn is offline   Reply With Quote
Old 2014-01-31, 19:32   #6
TheMawn
 
TheMawn's Avatar
 
May 2013
East. Always East.

11×157 Posts
Default

Check the formatting of the text file. I've had that issue before. Check for colons, in particular.
TheMawn is offline   Reply With Quote
Old 2014-01-31, 19:42   #7
kladner
 
kladner's Avatar
 
"Kieren"
Jul 2011
In My Own Galaxy!

271816 Posts
Default

How would a results file get altered from the standard format?

I think that this is a recurring situation which may involve the relative health (time since reboot) of the server.
kladner is offline   Reply With Quote
Old 2014-01-31, 20:10   #8
chalsall
If I May
 
chalsall's Avatar
 
"Chris Halsall"
Sep 2002
Barbados

2×4,657 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kladner View Post
I think that this is a recurring situation which may involve the relative health (time since reboot) of the server.
Concur.

It's been well documented that Primenet can get into trouble after a few weeks -- it is unable to launch its "child processes" which are used to confirm that a "Factor Found" claim is actually true. There's some sort of leak / starvation -- file-handles, process-handles, memory, or something...

It has been suggested that Primenet automatically "reboot" the services in question every day or every week or so, to mask the issue (won't actually fix the issue, but will prevent it from manifesting).

The "powers that be" appear to prefer to have "a human in the loop" (when they're available) for such operations, but only when the users complain about it (once again).

(Just in case it wasn't clear, that was meant as a "squeaky wheel" type of comment....)
chalsall is offline   Reply With Quote
Old 2014-02-01, 00:25   #9
TheMawn
 
TheMawn's Avatar
 
May 2013
East. Always East.

11·157 Posts
Default

I don't know how it would happen, but I can personally guarantee that one of my results.txt a few weeks ago came out with TF:65:68: or whatever it was spelled out like TF6568 which was bad enough that the server couldn't read it.
TheMawn is offline   Reply With Quote
Old 2014-02-01, 00:39   #10
TheMawn
 
TheMawn's Avatar
 
May 2013
East. Always East.

11·157 Posts
Default

Also I am currently having the issue with factors found.

M6566____ has a factor: ________________________ [TF:72:73*:mfaktc 0.20 barrett76_mul32_gs]
found 1 factor for M6566____ from 2^72 to 2^73 (partially tested) [mfaktc 0.20 barrett76_mul32_gs]

EDIT: I should specify that this submission (without the holes, silly!) is triggering no response. No not needed error, no not-a-factor error, nothing.

Last fiddled with by TheMawn on 2014-02-01 at 00:39
TheMawn is offline   Reply With Quote
Old 2014-02-01, 11:31   #11
nucleon
 
nucleon's Avatar
 
Mar 2003
Melbourne

5·103 Posts
Default

Me too.

My TF results with no factors - accepted correctly.

My TF results with factors - not accepted, no errors, nothing.

Like Chalsall said last time I saw investigation into problems with results acceptance was the 'factored results' had a different process and that can 'have issues'.

Can we have someone look into this?

Thanks.

-- Craig
nucleon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GFN factoring with mmff-gfn | Results Batalov Operazione Doppi Mersennes 126 2016-11-12 12:22
Recent Results/Factoring Primeinator PrimeNet 4 2014-10-26 00:56
Problem: results not recorded Unregistered Information & Answers 6 2012-04-18 02:54
PrimeForm yielding few results - problem with equation? roger Information & Answers 1 2006-10-15 03:50
Problem with Reporting Results to Primenet RMAC9.5 Software 3 2003-11-02 23:06

All times are UTC. The time now is 05:16.

Tue Sep 29 05:16:33 UTC 2020 up 19 days, 2:27, 0 users, load averages: 1.57, 1.55, 1.50

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

This forum has received and complied with 0 (zero) government requests for information.

Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.
A copy of the license is included in the FAQ.