mersenneforum.org  

Go Back   mersenneforum.org > Prime Search Projects > No Prime Left Behind

Reply
 
Thread Tools
Old 2009-07-23, 15:58   #1090
gd_barnes
 
gd_barnes's Avatar
 
May 2007
Kansas; USA

2×5×1,013 Posts
Default

Sure thing. It is 76.92.253.11
gd_barnes is offline   Reply With Quote
Old 2009-07-23, 17:06   #1091
mdettweiler
A Sunny Moo
 
mdettweiler's Avatar
 
Aug 2007
USA (GMT-5)

3·2,083 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gd_barnes View Post
Sure thing. It is 76.92.253.11
Bingo! That was the problem. I updated the IP address on the No-IP web site and now the server is "back online". (Though, techinically it was online the whole time, but nobody "knew" where to reach it. )

I'm not sure why it didn't automatically update, though. Possibly the No-IP clients got stopped somehow and never got restarted; I'll have to do some poking around today to see what's up.

Last fiddled with by mdettweiler on 2009-07-23 at 17:08
mdettweiler is offline   Reply With Quote
Old 2009-07-23, 17:09   #1092
gd_barnes
 
gd_barnes's Avatar
 
May 2007
Kansas; USA

2×5×1,013 Posts
Default

Great. Can you restart all the servers? I'm in my after-trip busyness mode at the moment...laundry, unpacking, grocery shopping, keying in data, etc.

Why did No-IP not automatically update the IP address like it usually does when it changes?
gd_barnes is offline   Reply With Quote
Old 2009-07-23, 17:15   #1093
gd_barnes
 
gd_barnes's Avatar
 
May 2007
Kansas; USA

2×5×1,013 Posts
Default

One note to everyone about my ports G4000 and G8000: I've been made aware that Karsten has a bunch of pairs to return to port G8000. When we give the word that those ports are back up, please hold off on starting any clients on port G8000 until Karsten has returned all of the pairs to it. Otherwise we'll end up duplicating quite a bit of work.

Karsten, please post here when you have been able to return your many completed pairs to port G8000.


Thanks,
Gary
gd_barnes is offline   Reply With Quote
Old 2009-07-23, 17:30   #1094
kar_bon
 
kar_bon's Avatar
 
Mar 2006
Germany

24·52·7 Posts
Default

no connect to G8000!
kar_bon is offline   Reply With Quote
Old 2009-07-23, 18:31   #1095
gd_barnes
 
gd_barnes's Avatar
 
May 2007
Kansas; USA

2·5·1,013 Posts
Default

It appears that Max has not seen my note to restart the servers yet.

Max, I am still unable to remotely access my machine. What's up?

If this keeps up, I'll restart G4000 and 8000 directly on the machine itself. Max had asked that I only do that remotely so that he could more easily see the servers running when he views them.
gd_barnes is offline   Reply With Quote
Old 2009-07-23, 20:33   #1096
mdettweiler
A Sunny Moo
 
mdettweiler's Avatar
 
Aug 2007
USA (GMT-5)

3·2,083 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gd_barnes View Post
It appears that Max has not seen my note to restart the servers yet.

Max, I am still unable to remotely access my machine. What's up?

If this keeps up, I'll restart G4000 and 8000 directly on the machine itself. Max had asked that I only do that remotely so that he could more easily see the servers running when he views them.
I just got on now and was able to log in fine remotely. I've restarted all the servers and can confirm that the PRPnet servers, at least, are accessible. (I don't have any clients on the LLRnet servers ATM, though they should be fine as well.)

Regarding being unable to remotely access any of your machines: that's probably because Windows still has your old IP cached as the corresponding IP to the domain nplb-gb1.no-ip.org. To refresh the cache:
-Go to Start>Run.
-Type "services.msc" without quotes and press Enter.
-Vista will ask for administrator confirmation (I think you're doing this on a Vista laptop, right?); click OK (or it might be Continue, I'm not sure since I'm not in front of a Vista box right now).
-You'll now see a list of all the system services on the machine. Find the one labeled "DNS Client" in the list. Right click it, and click Restart.

After you've done all that, you should be able to connect. Note that some web browsers may keep their own cache of DNS lookups; if you have problems connecting to the web pages on nplb-gb1.no-ip.org even after refreshing the system's cache, try closing all browser windows and opening it up again.

Meanwhile, now that the servers are up and running, I'll see if I can find out why No-IP wasn't updating automatically.

Max
mdettweiler is offline   Reply With Quote
Old 2009-07-23, 20:38   #1097
kar_bon
 
kar_bon's Avatar
 
Mar 2006
Germany

AF016 Posts
Default

it's working now!

BTW: my 1000th post!

Edited by MyDog: Working for me also

Last fiddled with by MyDogBuster on 2009-07-23 at 21:19
kar_bon is offline   Reply With Quote
Old 2009-07-23, 22:17   #1098
gd_barnes
 
gd_barnes's Avatar
 
May 2007
Kansas; USA

2×5×1,013 Posts
Default

Thanks for getting them running Max. In the mean time, it's a no-go on being able to access Crunchford after restarting the DNS client. I'm still getting a connection timed out message. I also cannot access that no-IP link shown in the 1st post of this thread.

Later, I'll just try shutting my laptop down and turning it back on to see if that does it.

Last fiddled with by gd_barnes on 2009-07-23 at 22:19
gd_barnes is offline   Reply With Quote
Old 2009-07-23, 22:54   #1099
mdettweiler
A Sunny Moo
 
mdettweiler's Avatar
 
Aug 2007
USA (GMT-5)

3×2,083 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gd_barnes View Post
Thanks for getting them running Max. In the mean time, it's a no-go on being able to access Crunchford after restarting the DNS client. I'm still getting a connection timed out message. I also cannot access that no-IP link shown in the 1st post of this thread.

Later, I'll just try shutting my laptop down and turning it back on to see if that does it.
Hmm...that's odd. How about this: try accessing it at http://76.92.253.11/. If that works, then it's a DNS cache problem, and you should go ahead and try rebooting.
mdettweiler is offline   Reply With Quote
Old 2009-07-24, 00:25   #1100
gd_barnes
 
gd_barnes's Avatar
 
May 2007
Kansas; USA

2·5·1,013 Posts
Default

Whoa! That's weird and funny. I got a "Welcome to Crunchford" page with a "Sorry nothing here yet" comment below it and a picture of the funny "O RLY" ostrich that is Ian's avitar. I assume you put all of that there. Is that what I am supposed to be getting?

Last fiddled with by gd_barnes on 2009-07-24 at 00:26
gd_barnes is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PRPnet servers for NPLB mdettweiler No Prime Left Behind 228 2018-12-26 04:50
Servers for NPLB gd_barnes No Prime Left Behind 0 2009-08-10 19:21
LLRnet servers for CRUS gd_barnes Conjectures 'R Us 39 2008-07-15 10:26
NPLB LLRnet server discussion em99010pepe No Prime Left Behind 229 2008-04-30 19:13
NPLB LLRnet server #1 - dried em99010pepe No Prime Left Behind 19 2008-03-26 06:19

All times are UTC. The time now is 08:36.

Thu Jun 4 08:36:21 UTC 2020 up 71 days, 6:09, 0 users, load averages: 1.42, 1.29, 1.29

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

This forum has received and complied with 0 (zero) government requests for information.

Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.
A copy of the license is included in the FAQ.