mersenneforum.org  

Go Back   mersenneforum.org > Great Internet Mersenne Prime Search > PrimeNet > GPU to 72

Reply
 
Thread Tools
Old 2021-06-16, 18:35   #1
mrk74
 
Jan 2020

2716 Posts
Default I'm getting maybe 10 or 15 minutes with Colab before having to reset

Lately as I'm sure with most everybody else I'm getting maybe 10 or 15 minutes with Colab before having to reset. I'm running 1 key on 2 different accounts. Most of the time I only get P-1 at around 500 sec, Today this is what I was getting. What the heck did I miss? LOL
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-06-16 at 14-15-59 Google Colaboratory.png
Views:	41
Size:	39.1 KB
ID:	25132  

Last fiddled with by retina on 2021-06-16 at 23:45
mrk74 is offline   Reply With Quote
Old 2021-06-16, 18:50   #2
chalsall
If I May
 
chalsall's Avatar
 
"Chris Halsall"
Sep 2002
Barbados

33×192 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mrk74 View Post
Today this is what I was getting. What the heck did I miss? LOL
Yeah... The Colab Gods are acting mysteriously lately. Several of my instances are getting 6+ hours at a time; often a good twelve or so of runtime a day!

Don't know how long it will last for, but it's nice getting the compute again.
chalsall is online now   Reply With Quote
Old 2021-06-16, 19:11   #3
mrk74
 
Jan 2020

3·13 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chalsall View Post
Yeah... The Colab Gods are acting mysteriously lately. Several of my instances are getting 6+ hours at a time; often a good twelve or so of runtime a day!

Don't know how long it will last for, but it's nice getting the compute again.
I'm probably jinxing it but this run has run for a couple hours at this point. I'll take what I can get but I haven't getting any TF's in quite a while.
mrk74 is offline   Reply With Quote
Old 2021-06-16, 19:16   #4
Uncwilly
6809 > 6502
 
Uncwilly's Avatar
 
"""""""""""""""""""
Aug 2003
101×103 Posts

979210 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chalsall View Post
Yeah... The Colab Gods are acting mysteriously lately. Several of my instances are getting 6+ hours at a time; often a good twelve or so of runtime a day!
Same here. 3 data points are a line.
Uncwilly is offline   Reply With Quote
Old 2021-06-16, 20:40   #5
ATH
Einyen
 
ATH's Avatar
 
Dec 2003
Denmark

7×11×41 Posts
Default

My instances stopped showing as running in the browser the last ~1 week, but they are actually still running, very weird.
ATH is offline   Reply With Quote
Old 2021-06-16, 21:08   #6
Uncwilly
6809 > 6502
 
Uncwilly's Avatar
 
"""""""""""""""""""
Aug 2003
101×103 Posts

26·32·17 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ATH View Post
My instances stopped showing as running in the browser the last ~1 week, but they are actually still running, very weird.
Just try to reattach, but don't click the stop/start button.
Uncwilly is offline   Reply With Quote
Old 2021-06-16, 21:38   #7
ATH
Einyen
 
ATH's Avatar
 
Dec 2003
Denmark

7·11·41 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Uncwilly View Post
Just try to reattach, but don't click the stop/start button.
Yeah, that worked. But I never had to do that until about 1 week ago. It used to continue showing the spinning start/stop button until the session ended.
Maybe I can close the browser now when it does that disconnect but still running.
ATH is offline   Reply With Quote
Old 2021-06-16, 21:57   #8
Uncwilly
6809 > 6502
 
Uncwilly's Avatar
 
"""""""""""""""""""
Aug 2003
101×103 Posts

26·32·17 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ATH View Post
Maybe I can close the browser now when it does that disconnect but still running.
Sometimes that works. I have transferred sessions between home and work like that. Other times it has died. Other times the original session spins away and I get a second session running concurrently.
Uncwilly is offline   Reply With Quote
Old 2021-06-16, 22:50   #9
moebius
 
moebius's Avatar
 
Jul 2009
Germany

11378 Posts
Default

Run only one instance at one account at the same time, preferably PRP or LL DC. I use 3 google accounts in a row. I get a 3 -5 hour runtime granted, and that after a year. You may have to wait 3-5 hours before you can count on the next account. Believe me this strategy is not the worst!
moebius is offline   Reply With Quote
Old 2021-06-17, 01:39   #10
kriesel
 
kriesel's Avatar
 
"TF79LL86GIMPS96gpu17"
Mar 2017
US midwest

124258 Posts
Default

Run one instance PER Colab free account/email address, simultaneously. I reliably get all 6 accounts going, multiple times daily. The session following a GPU-too session ~4 hours runtime is usually a CPU-only session ~7 hours runtime. If I run each account 2-3 times daily, I get those durations. More frequently, and I may see some 1.5 hour durations. There are users running more accounts, much more.

The new twist is the "Failed to execute cell" etc error message, described near the end of https://www.mersenneforum.org/showpo...09&postcount=2. Retry usually clears it up quickly.

Last fiddled with by kriesel on 2021-06-17 at 01:41
kriesel is online now   Reply With Quote
Old 2021-06-17, 03:29   #11
petrw1
1976 Toyota Corona years forever!
 
petrw1's Avatar
 
"Wayne"
Nov 2006
Saskatchewan, Canada

468210 Posts
Default

Haven't been able to get P100 for the last 3 days
petrw1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools


All times are UTC. The time now is 01:37.


Tue Jul 27 01:37:24 UTC 2021 up 3 days, 20:06, 0 users, load averages: 1.83, 1.79, 1.72

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

This forum has received and complied with 0 (zero) government requests for information.

Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.
A copy of the license is included in the FAQ.