mersenneforum.org  

Go Back   mersenneforum.org > Prime Search Projects > Conjectures 'R Us

Reply
 
Thread Tools
Old 2011-02-07, 09:59   #1
Mattyp101
 
Jan 2011

22×5 Posts
Default Setting up PRPnet

I have been attempting to set up a home PRPnet server, but it hasn't worked too well. I've set up the MySQL server OK (I think), and the database and the tables. However, when I try to add a file with prpadmin it comes up with this:
Code:
[2011-02-07 09:52:29 GST] 28: nothing was received on socket after 10 seconds
[2011-02-07 09:52:29 GST] Could not verify connection to localhost.  Will try again later.
[2011-02-07 09:52:29 GST] Error opening socket
I'm not sure, but I feel this might be a problem with the fact that I'm using the windows app, virtualized in linux. But when I attempt to build it from source it comes up with many compiler errors.
Any chance of someone showing me where I'm going wrong.

Thanks,
Matthew
Mattyp101 is offline   Reply With Quote
Old 2011-02-07, 11:48   #2
rogue
 
rogue's Avatar
 
"Mark"
Apr 2003
Between here and the

10110111000102 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mattyp101 View Post
I have been attempting to set up a home PRPnet server, but it hasn't worked too well. I've set up the MySQL server OK (I think), and the database and the tables. However, when I try to add a file with prpadmin it comes up with this:
Code:
[2011-02-07 09:52:29 GST] 28: nothing was received on socket after 10 seconds
[2011-02-07 09:52:29 GST] Could not verify connection to localhost.  Will try again later.
[2011-02-07 09:52:29 GST] Error opening socket
I'm not sure, but I feel this might be a problem with the fact that I'm using the windows app, virtualized in linux. But when I attempt to build it from source it comes up with many compiler errors.
Any chance of someone showing me where I'm going wrong.
Is the server starting up correctly? For example, do you see "waiting for connection port xxx" after you start it up? When running prpadmin, you need to set the port (the port specified by the server), then specify the password (also in prpserver.ini). If that doesn't work, turn on logging on the server and use -debug on the command line in prpadmin then send me the logs.

Regarding the compiler errors, are you talking about building on Windows or Linux?
rogue is offline   Reply With Quote
Old 2011-02-07, 13:53   #3
Mattyp101
 
Jan 2011

22×5 Posts
Default

I'm not starting the SQL server from command line, I'm using a GUI, which doesn't really show that stuff. What's the command to start it in Linux?
The compiler errors occur when building on Linux. I think it's a linker problem.
Mattyp101 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting up PRPNET for personal use wombatman Software 17 2014-12-18 13:57
Having a bit of trouble setting up JamesGardiner Software 28 2012-07-30 09:19
Setting up aliqueit science_man_88 Aliquot Sequences 185 2011-11-08 12:18
Lap Top Setting for NO-Hibernate.... petrw1 Hardware 3 2009-09-23 22:46
Which setting is better if: JuanTutors Software 7 2009-02-01 14:24

All times are UTC. The time now is 17:49.

Sat Aug 15 17:49:08 UTC 2020 up 2 days, 14:24, 0 users, load averages: 1.43, 1.82, 1.94

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

This forum has received and complied with 0 (zero) government requests for information.

Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.
A copy of the license is included in the FAQ.