mersenneforum.org  

Go Back   mersenneforum.org > Prime Search Projects > Prime Sierpinski Project

Reply
 
Thread Tools
Old 2008-07-23, 15:40   #34
Nekto
 
Nekto's Avatar
 
Jun 2008

2·3·5 Posts
Default

I'll make a test... underclock :)
Nekto is offline   Reply With Quote
Old 2008-07-23, 16:03   #35
VJS
 
VJS's Avatar
 
Dec 2004

13·23 Posts
Default

Actually you might try the following...

Up your memory voltage bu 0.1V to 1.9V total since this is probably dropping underload as well...

Your basically short on power, you need another power supply to get more out of that cpu and video card.

ALso try dropping that CPU voltage until it bluescreens then add 0.1V see what you come up with.

You might be able to stabilize it a little but I think your really going to need a Power supply.

Anything 700W is better than what you have. I was having stability issues with my PS which I think was a piece of Shat 600 or 650. Now I have I think an 800W with a single rail, voltage drop is something like 0.05V between load and no load.

My board also had 24-pin power, a 4-pin molex, and a 8-pin.

I friend also bought the identical board his power supply was a 20-pin and he was only running the 4-pin. Could not get any stablility above 3.2GHz never mind running DC at the same time. Was good enough for games but that was about it.

But hey 3.2Ghz quad core is very fast.
VJS is offline   Reply With Quote
Old 2008-07-23, 16:43   #36
Nekto
 
Nekto's Avatar
 
Jun 2008

2·3·5 Posts
Default

7x410, after 10 minutes OCCT 61-62 on 2 cores and 58-59 on other 2

Last fiddled with by Nekto on 2008-07-23 at 16:43
Nekto is offline   Reply With Quote
Old 2008-07-23, 18:39   #37
VJS
 
VJS's Avatar
 
Dec 2004

13·23 Posts
Default

Those are acceptable temperatures :-)

Question what is your volatge currently, and are you still able to keep the 5-5-5-? timings?

Might want to leave it there for a while and check stablility on the DC server.
VJS is offline   Reply With Quote
Old 2008-07-23, 18:46   #38
Nekto
 
Nekto's Avatar
 
Jun 2008

2×3×5 Posts
Default

1.4 or 1.4125 in BIOS (don't remember). Timings 5-5-5-5 (820 MHz). Seems that problem gone, played during crunching - no errors. Thx for your help

Last fiddled with by Nekto on 2008-07-23 at 18:47
Nekto is offline   Reply With Quote
Old 2008-07-23, 19:20   #39
Nekto
 
Nekto's Avatar
 
Jun 2008

1E16 Posts
Default

One more question :) If I want to stop receiving new tasks, I should change in llr-clienconfig.txt
once = 1
WUCacheSize = 0
Nekto is offline   Reply With Quote
Old 2008-07-23, 20:40   #40
Sloth
 
Sloth's Avatar
 
Mar 2006

2·47 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Nekto View Post
One more question :) If I want to stop receiving new tasks, I should change in llr-clienconfig.txt
once = 1
WUCacheSize = 0
Yes. Although if you have llrnet running as a service it will restart on reboot and grab another WU to crunch. So if you do not want to crunch any more set once=1 and wait for it to finish. Once it does stop the service and change it off of automatic.


S.
Sloth is offline   Reply With Quote
Old 2008-07-23, 22:00   #41
ltd
 
ltd's Avatar
 
Apr 2003

22×193 Posts
Default

@Nekto:

Your last 13 DC results were all without errors.
ltd is offline   Reply With Quote
Old 2008-07-24, 13:02   #42
VJS
 
VJS's Avatar
 
Dec 2004

13·23 Posts
Default

Very very cool Nekto

I'd suggest that you seriously consider a better powersupply.

Then get a few more fans to more that air in and out of the case putting the sides back on.

Once you do those two things you should be able to get that 400 Mhz back out of the processor.

Also memory is so cheap for 40 dollars after mail in rebate you can get a killer set of memory now.

Personally I like OCZ, I saw a set that would run, 4-4-4-(16?) at 1000Mhz on new egg. You really only need 2G if your running a 32-bit OS.
VJS is offline   Reply With Quote
Old 2008-07-24, 13:20   #43
Nekto
 
Nekto's Avatar
 
Jun 2008

3010 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by VJS View Post
You really only need 2G if your running a 32-bit OS.
I run 64-bit :)
Nekto is offline   Reply With Quote
Old 2008-08-26, 19:36   #44
Nekto
 
Nekto's Avatar
 
Jun 2008

2×3×5 Posts
Default

I've got new Chieftec CFT-1200G-DF (1200W) :) I'll start testing tomorrow
Nekto is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ERROR: cudaGetLastError() returned 30: unknown error garo GPU Computing 10 2013-04-27 19:01
Software error or hardware error GuloGulo Software 3 2011-01-19 00:36
Error, hardware causing CRC error's Unregistered Information & Answers 3 2008-05-05 05:40
Error 5 causes userid change and error 17 updates for exponents Old man PrimeNet PrimeNet 0 2006-02-05 02:27
ERROR: Primenet error 2252. Q: which tcp/ip ports are being used for the transfer? nevillednz PrimeNet 15 2004-05-17 23:08

All times are UTC. The time now is 16:36.


Mon Jan 24 16:36:59 UTC 2022 up 185 days, 11:05, 1 user, load averages: 1.59, 1.33, 1.28

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.

This forum has received and complied with 0 (zero) government requests for information.

Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.
A copy of the license is included in the FAQ.

≠ ± ∓ ÷ × · − √ ‰ ⊗ ⊕ ⊖ ⊘ ⊙ ≤ ≥ ≦ ≧ ≨ ≩ ≺ ≻ ≼ ≽ ⊏ ⊐ ⊑ ⊒ ² ³ °
∠ ∟ ° ≅ ~ ‖ ⟂ ⫛
≡ ≜ ≈ ∝ ∞ ≪ ≫ ⌊⌋ ⌈⌉ ∘ ∏ ∐ ∑ ∧ ∨ ∩ ∪ ⨀ ⊕ ⊗ 𝖕 𝖖 𝖗 ⊲ ⊳
∅ ∖ ∁ ↦ ↣ ∩ ∪ ⊆ ⊂ ⊄ ⊊ ⊇ ⊃ ⊅ ⊋ ⊖ ∈ ∉ ∋ ∌ ℕ ℤ ℚ ℝ ℂ ℵ ℶ ℷ ℸ 𝓟
¬ ∨ ∧ ⊕ → ← ⇒ ⇐ ⇔ ∀ ∃ ∄ ∴ ∵ ⊤ ⊥ ⊢ ⊨ ⫤ ⊣ … ⋯ ⋮ ⋰ ⋱
∫ ∬ ∭ ∮ ∯ ∰ ∇ ∆ δ ∂ ℱ ℒ ℓ
𝛢𝛼 𝛣𝛽 𝛤𝛾 𝛥𝛿 𝛦𝜀𝜖 𝛧𝜁 𝛨𝜂 𝛩𝜃𝜗 𝛪𝜄 𝛫𝜅 𝛬𝜆 𝛭𝜇 𝛮𝜈 𝛯𝜉 𝛰𝜊 𝛱𝜋 𝛲𝜌 𝛴𝜎 𝛵𝜏 𝛶𝜐 𝛷𝜙𝜑 𝛸𝜒 𝛹𝜓 𝛺𝜔