mersenneforum.org

mersenneforum.org (https://www.mersenneforum.org/index.php)
-   Aliquot Sequences (https://www.mersenneforum.org/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Reserved for MF - Sequence 4788 (https://www.mersenneforum.org/showthread.php?t=11615)

10metreh 2009-03-25 18:14

What would be best is if someone would use FTP, a la Tom Womack's projects. BTW, the only thing I will take part in for the C132 is the sieving.

@henryzz: I think a C132 might just fit in 512MB. [COLOR=white]Have you noticed your post count is a power of 2?[/COLOR]

Andi47 2009-03-25 19:52

[QUOTE=henryzz;166658]feel free
the only requirement is that you will probably need 2Gb of memory
[/QUOTE]

I am not sure about this: I have done two factorizations which were about this size (c135 and c136) and they needed ~500 to 600 MB of memory.

Edit:
@10metreh: 512 MB might be *very* close. As the OS also needs some RAM, I would suggest a PC which has more than 512 MB.

henryzz 2009-03-25 20:06

[quote=Andi47;166667]I am not sure about this: I have done two factorizations which were about this size (c135 and c136) and they needed ~500 to 600 MB of memory.

Edit:
@10metreh: 512 MB might be *very* close. As the OS also needs some RAM, I would suggest a PC which has more than 512 MB.[/quote]
i remember thinking that about C135 was the max that i would ever be able to do with my pc
i thought that that was because of memory limitations
it is nice to know i can do bigger

mdettweiler 2009-03-25 22:14

[QUOTE=henryzz;166658]feel free
the only requirement is that you will probably need 2Gb of memory

anyone got suggestions for uploading?[/QUOTE]
Okay, cool. I've got 2GB of memory, so that shouldn't be a problem.

As for uploading: I like 10metreh's suggestion of using an FTP server like in fivemack's projects. Does anyone know of a good place where we could get FTP space?

Come to think of it, I might be able to run an FTP server myself for this. I'm thinking that we could possibly run one on the computer that we currently use for hosting LLRnet servers for the NPLB project. I can't promise anything yet as the machines belong to Gary (the head admin at NPLB) but I'll send him a PM about it and see what he says. :smile:

10metreh 2009-03-26 06:47

Seems we can get some work started soon!

Th only problem with our current system is if we get a big composite like a C145 that would need half of the 45-digit level run. That is beyond "very high limits", so we'd have to do it ourselves.

Just noticed our original discuccion, with all its information, has been deleted.

mdettweiler 2009-03-26 07:05

[QUOTE=10metreh;166708]Seems we can get some work started soon![/quote]
Since nobody else has expressed interest in running the polynomial selection, I'll get it started within the next few minutes and let it run overnight. I should be able to get a group-sieve information post posted tomorrow morning. :smile:

Edit: Okay, I see msieve just said "time limit set to 20.00 hours". I know this is only an approximate upper limit, but it does mean that I grossly underestimated the amount of time this polynomial selection will take. Thus, letting it "run overnight" will probably not suffice; it will probably go well into tomorrow. That works out okay, though, since I'll be out of the house until late afternoon/evening tomorrow anyway and it should be at least pretty close to done by then.
[quote]Th only problem with our current system is if we get a big composite like a C145 that would need half of the 45-digit level run. That is beyond "very high limits", so we'd have to do it ourselves.[/quote]Hmm...maybe for such a number Syd could put it in specially on the backend so it can go further than very high limits normally would? (presuming, of course, that it wouldn't interfere with any plans Syd has for his personal work on those machines...)

henryzz 2009-03-26 07:21

Syd's database has made us lazy with ecm. Could you set up an ecmnet server if we need it medettwieler?
i am sure together we could do half t45.

mdettweiler 2009-03-26 07:24

[QUOTE=henryzz;166713]Syd's database has made us lazy with ecm. Could you set up an ecmnet server if we need it medettwieler?
i am sure together we could do half t45.[/QUOTE]
Well, I've never run an ECMnet server before, but I'm somewhat familiar with PRPnet (which is based on ECMnet) so I'm sure I could learn. Within the next few days I'll see about doing some pre-research on setting one up so I'll be ready when we need it.

henryzz 2009-03-26 07:29

[quote=mdettweiler;166715]Well, I've never run an ECMnet server before, but I'm somewhat familiar with PRPnet (which is based on ECMnet) so I'm sure I could learn. Within the next few days I'll see about doing some pre-research on setting one up so I'll be ready when we need it.[/quote]
i have previously set up a personal ecm server so feel free to pm me
i think the latest version of ecmnet is 2.7.2

schickel 2009-03-26 08:14

[QUOTE=10metreh;166708]Just noticed our original discuccion, with all its information, has been deleted.[/QUOTE]Yes it was. I just browsed back through the entire thread and there wasn't really any substantive info in there that we haven't called out in spearate threads already.....besides there were lots of posting of sequence snippets in [code] tags.

The only thing we need to do, I think is post a copy of the latest aliquot.ub in the links thread.....

schickel 2009-03-26 08:16

[QUOTE=henryzz;166717]i have previously set up a personal ecm server so feel free to pm me
i think the latest version of ecmnet is 2.7.2[/QUOTE]Does anyone have binaries that will run on Win98? I use this machine for running an ECM server and until I update my network, it's the only one I can put facing the 'net. (I'm still running 2.0....)


All times are UTC. The time now is 03:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.